INLEIDING

“ Don’t take your kidneys to heaven, heaven knows we need them here” wolken

Stel je voor dat jouw overleven of dat van je kind of partner afhangt van donatie van een orgaan : hart, longen, nieren, lever, alvleesklier, weefsel of ruggenmerg!
Stel je voor dat één telefoontje jouw leven of dat van iemand, die je zeer nauw aan het hart ligt, bepaalt!
Stel je voor dat jouw dood of de dood van je partner of je kind elke dag een stapje dichterbij komt en dat geen enkele donor zich aanbiedt.
Toch is dat iets waar veel mensen elke dag doorheen moeten……
Iedereen gaat ooit dood, dat is zeker. Orgaandonatie is de eerste stap in de transplantatie. Het is één van de mooiste gebaren van solidariteit, omdat het de dood overstijgt. Dat maakt van orgaandonatie een zeer emotioneel gebeuren. Intens verdriet om een overledene en vreugde om de ontvangst van een orgaan lopen door elkaar heen : het overlijden schenkt opnieuw leven!!!
Ik nodig je daarom uit om jezelf te registreren als orgaandonor. Het formulier orgaandonatie bevat het document dat de ambtenaar van de Dienst Bevolking nodig heeft om aan het Nationaal Register te bezorgen.

registratie

Want meer dan ooit zijn organen en weefsel nodig om het leven van anderen te redden!

Er is een nijpend tekort aan organen!

Elk jaar sterven er mensen die wachten op een orgaantransplantatie. Het groeiend succes van de transplantatietechniek, het feit dat transplantatie voor steeds meer aandoeningen een oplossing blijkt en ook de vergrijzing van onze bevolking, hebben echter tot gevolg dat de vraag naar organen het aanbod overstijgt. Een hele belangrijke reden is ook dat nog een 15% van de nabestaanden niet instemt met donatie.

Laat je vandaag nog registreren!